Maagzuur

Geplaatst in: Blog | Zwanger

Mijn vijf tips tegen brandend maagzuur!

Tijdens mijn eerste zwangerschap (Livèn) had ik al veel last van maagzuur.
Nu de tweede zwangerschap lijkt dit alleen maar meer te zijn geworden. Ik ben dus als een malle opzoek gegaan naar wat er helpt tegen dit rottige zwangerschapsverschijnsel.
En nu wil ik dit graag met jullie delen. Scheelt jullie weer een hoop uitzoek werk. Uiteraard kan ik niet garanderen dat wat bij mij heeft geholpen bij jullie ook zal helpen.
Maar proberen kan altijd.

Tip NR. 1: Pepermunt

Ja, je leest het goed simpelweg pepermunt. En dan bij voorkeur King pepermunt.
(Dit is absoluut geen reclame) In het begin van mijn zwangerschap gingen de rollen pepermunt overal mee naar toe.
En nog steeds (37 weken zwanger) neem ik altijd een rol pepermunt mee in mijn tas. Als ik maar iets aan voel komen dan eet ik een pepermuntje en dit verzacht het.

Tip NR. 2: Zuivel producten

Toen de maagzuur aanvallen erger werden ben ik gestopt met het drinken van frisdranken zoals Cola en Sinas maar ook dronk ik geen sapjes en water meer. Want zelfs daar kreeg ik het zuur van.
Ik heb een periode alleen maar melk, Chocolademelk en Fristi gedronken. Dit hielp voor mij enorm. Als toevoeging nam ik dan vaak ook nog een klein bakje vanillevla.
Extra tip om dit nog even voor het slapen te nemen.

 

Tip NR. 3: Kindertandpasta

Uiteraard poets ik altijd netjes mijn tanden voor het slapen gaan. Helaas kreeg ik ook van de tandpasta maagzuur. Verschillende soorten en merken heb ik geprobeerd.
Maar het bleef en kon er maar slecht door slapen. Momenteel poets ik dus mijn tanden eerst gewoon met “gewone” tandpasta daarna ga ik mezelf klaar maken om naar bed te gaan. Voor dat ik ga slapen poets ik nogmaals mijn tanden maar dan met kindertandpasta. Gewoon de tandpasta welke ik ook voor Livèn gebruik. Deze smaak ik erg mild en zorgt er voor dat ik minder last heb van het maagzuur.

Tip NR. 4: Gaviscon Kauwtabletten

Mensen, echt waar dit was voor mij de hemel op aarde. Uiteraard had ik ook de wel bekende Rennies al geprobeerd en andere varianten daar op. Niks dat echt wilde helpen bij mij.
Gaviscon drank, dat kreeg ik echt met geen mogelijkheid weg. Tot iemand mij attendeerde op de kauwtabletten. Wat een uitkomst! En het verlicht direct. (Wil niet zeggen dat dit bij iedereen zo is natuurlijk) Het heeft mij echt door de laatste weken heen geholpen. Uiteraard in combinatie met alle bovenstaande tips. En nog een voordeel er zit een lekkere pepermunt smaak aan. Prima te doen dus.

Tip NR. 5: Contact je huisarts

Nu ik 37 weken zwanger ben wil het me niet altijd meer lukken om de pijn te onderdrukken met bovenstaande tips. Daarom heb ik gisteren contact opgenomen met de huisarts.
Inmiddels heb ik Omeprazol 20 mg. in huis. Dit is op recept en kan je dus niet zomaar halen. Het schijnt even de tijd nodig te hebben voordat je hiervan resultaat gaat ervaren.
Wij moeten het dus nog even afwachten maar ik lees er erg goede verhalen over.

Nou, dat was hem dan de vijf tips welke ik graag met jullie wilde delen.
Heb jij zelf nou nog een perfecte tip? Laat het mij dan weten doormiddel van een reactie hieronder of via mijn Instagram.
En ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

  • Marsha Mulder
    22 oktober 2018

    Biscuitjes hebben mij enorm geholpen gewoon simpele Maria biscuit. Succes!

Reageer

Plog Sunparks
Mijn samenwerking met Ukje.nl